Controle blusmiddelen

Controle blusmiddelen

Preventieve controle

Inleiding

Regelmatig onderhoud is niet alleen verplicht, maar ook noodzakelijk. Succesvol blussen is alleen mogelijk met een gedegen vooropleiding en regelmatig geïnspecteerde blusapparatuur.

Verplichting

De Arbo-wet en de Wet Milieubeheer eist dat u blusapparatuur onderhoud volgens NEN 2559. Bovendien eisen ook de meeste verzekeringsmaatschappijen en overheidsdiensten periodiek onderhoud volgens deze norm. In dezeNEN 2559 worden onderhoudsprocedures en de werkzaamheden gedetailleerd weergegeven. Onderstaand worden de stappen globaal weergegeven:

  • Jaarlijks onderhoud door een REOB-gediplomeerde controleur.
  • Vijf jaarlijks uitgebreid onderhoud en vervanging van de vulling van nat en schuimblussers.
  • Revisie na tien jaar, de blusser wordt volledig gedemonteerd en waar nodig worden onderdelen en de vulling vernieuwd, de slang, pistolen en patroon moeten worden afgeperst en geijkt.
  • Na vijftien jaar vindt het uitgebreide onderhoud wederom plaats.
  • Na twintig jaar moeten blussers worden vervangen en buiten gebruik worden gesteld.

Gediplomeerd onderhoudsmonteur

Let op de NEN 2559 norm schrijft voor dat het onderhoud uitgevoerd moet worden door een bevoegd persoon. In Nederland is dat de REOB (Regeling Erkende Onderhoudsbedrijven Brandbeveiliging) gediplomeerde onderhoudsmonteur kleine blusmiddelen, in dienst bij een REOB gecertificeerd onderhoudsbedrijf.
In Nederland zijn nog veel bedrijven die niet REOB / NCP gecertificeerd zijn en het keuren tegen een lage prijs aanbieden. Dit kan voor problemen zorgen als u aanspraak op uw verzekering moet maken.
Van Wincoop Veiligheidsopleidingen werkt uitsluitend samen met REOB / NCP gecertificeerde partners, die namens Van Wincoop bij u de controle uitvoert tegen zeer scherpe prijzen. Hierdoor is het voor u eenvoudig om voor alle ARBO en veiligheidszaken slechts één aanspreekpunt te hebben.

Onderhoud brandslanghaspels

Volgens de EN671-3 moeten haspels op de volgende wijze onderhouden:

  • Jaarlijkse onderhoud (zoals al langer gebruikelijk)
  • Vijfjaarlijkse beproeving van de slang.

Wincoop Veiligheidstrainingen zorgt dat al deze maatregelen tegen een zeer gunstige prijs worden uitgevoerd. Tevens is het mogelijk om hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten.

Prijs

Prijs op aanvraag.

Heeft u grotere aantallen blusmiddelen in huis vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte bel (085) 0667400 of mail ons gerust.

Contact